Tuinontwerp

Hoe onderhoud je een natuursteen tuintafel?

Natuursteen is voor producten zoals aanrechtbladen en eettafels al jaren opkomend, maar ook voor de tuinmeubelen buiten komt er steeds meer oog voor natuursteen producten. Denk aan een natuursteen tuintafel met al haar voordelen. Het is namelijk een product dat levenslang meegaat als je het goed onderhoud, beschermt, reinigt en opbergt. Hieronder staat uitgelegd hoe je het beste met natuursteen producten om kunt gaan zodat je er levenslang plezier van hebt. 

De eigenschappen van natuursteen

De hardheid, druk sterkte en slijtvastheid zijn de voordelen van natuursteen. Door hier producten zoals een natuursteen tuintafel van te produceren, creëer je een product dat levenslang mee gaat. Het nadeel van natuursteen is dat het zwaar is, dus moeilijk te verplaatsen maar aan de andere kant hoef je dit product ’s winters niet naar binnen te halen. Het is namelijk vocht en weerbestendig, doordat het geen vocht op kan nemen. Hierdoor kan een natuursteen product het gehele jaar buiten staan zonder dat dit de kwaliteit verminderd. Natuurlijk is het aan te raden om geen scherpe voorwerpen erop te laten vallen en hem zo veel als mogelijk te beschermen en te reinigen voor optimaal gebruik. Maar zelfs met weinig onderhoud behoud je een mooi product. 

Bescherm en reinig je natuursteen tuintafel

Natuursteen is zoals gezegd een hard en slijtvast product, maar behoeft wel enig onderhoud. Het is aan te raden een extra beschermlaagje aan te brengen waardoor het vuil net even iets minder makkelijk kan hechten. 

Als je de natuursteen tuintafel moet reinigen kun je dit het beste doen met een natte doek of een speciale reiniger voor natuursteen. Zorg dat de tafel vrij is van zand of andere schurende zaken. Haal er een schone vochtige doek over of kies ervoor om er reiniger op te sproeien en dan de schone vochtige doek er overheen te halen. Het is geen aanrader om reinigingsproducten van welk type dan ook in te laten werken en een schoonmaakmiddel ook niet te laten opdrogen op de tafel. Ondanks zijn sterke kwaliteiten kan het de toplaag verzwakken en kan er uiteindelijk een beschadiging ontstaan. 

Schaf een beschermhoes aan voor je natuursteen tuintafel

Ondanks dat natuursteen in principe buiten kan blijven staan en het product niet wordt aangetast, kun je ervoor kiezen om er een beschermhoes omheen te doen. Deze hoes beschermt je natuursteen tuintafel dan van invloeden van buitenaf die aanslag zou kunnen veroorzaken. Zo hoef je de tafel minder schoon te maken als het wel een keer vochtig weer is geweest en er wat aanslag op de tafel is gaan zitten. 

Hou er rekening mee dat als het vochtig wordt onder de beschermhoes en het enorm gaat broeien dit wel schadelijk kan zijn voor het natuursteen. Het is namelijk een natuurproduct dat moet ademen om zijn kwaliteit te behouden en bij een afgesloten beschermhoes is het ademen beperkt. Hou dus goed in de gaten dat er geen vocht zich ophoopt onder de hoes en zo alsnog de toplaag kan aantasten op langer termijn.

Hoogwaardige tafels voor binnen en buiten bestel je bij Tulmans.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *