Tuinontwerp

Glastuinbouw Nederland, welke voordelen brengt het met zich mee?

Wat als ik je vertel dat het mogelijk is om, het hele jaar door, één specifiek gewas te kweken? Of wat als we je vertellen dat je in Nederland tegenwoordig gewassen kunt kweken die enkele decennia geleden ondenkbaar waren vanwege het Nederlandse klimaat? Het is allemaal mogelijk wanneer je de keuze maakt om de mogelijkheden die glastuinbouw Nederland met zich meebrengt te benutten. Door hier gebruik van te maken wordt er dan ook een zeer gecontroleerde omgeving gecreëerd waarbinnen de belangrijkste elementen zeer nauwkeurig ingesteld kunnen worden. Het gaat hierbij dan niet alleen om de temperatuur, maar ook om de lichtinval en om de hoeveelheid aan water die is vereist. Wil je graag ontdekken welke voordelen glastuinbouw met zich meebrengt? Dan is het de moeite waard om je te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

Kweek precies die gewassen die je wenst, wanneer je dat wenst

Glastuinbouw biedt tuinders in Nederland heel wat interessante mogelijkheden aan waar ze vroeger eigenlijk alleen maar van konden dromen. Door het kweken van gewassen in een kas wordt het dan ook mogelijk gemaakt om de ideale klimatologische omstandigheden te creëren. Dit zorgt er niet alleen voor dat nagenoeg alle soorten gewassen gekweekt kunnen worden, daarnaast kan een bepaald gewas vanaf nu ook gewoon het hele jaar door worden gekweekt. Op deze manier worden er meteen ook weer nieuwe of verbeterde economische mogelijkheden gecreëerd.

Glastuinbouw in Nederland maakt het mogelijk om ideale omstandigheden te creëren voor het kweken van gewassen. Dit zorgt er onder meer voor dat er aanzienlijk beter kan worden ingeschat wanneer bepaalde gewassen klaar zullen zijn voor verkoop. Dat is nu vaak lastig waardoor er foutieve inschattingen worden gemaakt. Ook op dit vlak kan er dus worden vastgesteld dat het zonder meer interessant kan zijn om de voordelen van glastuinbouw in Nederland te gaan benutten.

De tuinbouwkas is een voor Nederland belangrijk exportproduct

Niet alleen hier in Nederland, maar zeker ook in andere landen in de wereld is het zo dat de vraag naar glastuinbouw aanzienlijk toeneemt. Verschillende redenen liggen hiervan aan de basis. We kunnen tegenwoordig met z’n allen vaststellen dat het klimaat soms de meest gekke bokkensprongen maakt. Bovendien lijkt het er ook naar uit te zien dat er in heel wat landen niet onaanzienlijke klimatologische veranderingen op til staan. Deze zorgen ervoor dat tuinders het vaak zwaar te verduren krijgen. Bepaalde gewassen blijken te worden bedreigd door de klimatologische omstandigheden waardoor een oplossing op dit vlak zich aandringt.

Door gebruik te maken van glastuinbouw Nederland is het mogelijk om bovenstaande problemen op een eenvoudige manier te tackelen. Het concept van de glastuinbouw in Nederland blijkt ook zeer goed aan te slaan. Voor Nederland is de tuinbouwkas dan ook uitgegroeid tot een niet onbelangrijk exportproduct. Nederlandse toeleveranciers zouden er dan ook op moment van schrijven in slagen om op jaarbasis 2,5 miljard aan kassen technologie te exporteren. De algemene verwachting is dat, dat aantal in de jaren die komen alleen nog maar verder zal toenemen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *