Tuinontwerp

Een sfeervolle blokhut van Douglas hout

Bent u al overtuigd van douglas hout en staat u op het punt het te kopen? Of ligt het al klaar om mee aan de slag te gaan? Dan ben je goed bezig!  Douglas hout zorgt voor karakter in de tuin en is zeer geschikt voor allerlei constructies, bijvoorbeeld voor blokhutten. Douglas hout kan veel weersinvloeden aan. Wanneer u douglas hout koopt zal uw blokhut jaren mee gaan.

 

Voordelen

Een blokhut is functioneel en zorgt voor veel toevoeging aan uw tuin. Blokhutten worden steeds populairder. Hetzelfde geldt voor douglas hout. Het soort hout zorgt namelijk voor een lange levensduur en een warme uitstraling. De houtsoort kenmerkt zich door een lichte geelbruine tot geelrode kleur. Wordt het soort hout blootgesteld aan licht en lucht, dan verkleurt het naar een meer oranje of bruine kleur. Deze kleur maakt douglas hout aantrekkelijk en sfeervol.

 

Duurzaam

Bent u van plan douglas hout te kopen is het fijn om te weten dat u duurzaam bezig bent.  Ook is een belangrijke eigenschap dat door de droging van het hout het hout steeds harder en sterker wordt. Hierdoor is de levensduur ongeveer 15 jaar. Wanneer u uw blokhut goed onderhoud bestaat de mogelijkheid van een langere levensduur.

 

Onderhoud

Wanneer u uw blokhut gemaakt van douglas hout goed behandelt, dan kunt u de levensduur verlengen met vijf jaar extra. Er bestaan verschillende middelen om uw blokhut goed te onderhouden en grondig schoon te maken. Denk aan beits, kleurloze uv-bescherme, ontgrijzer of olie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *