Tuinontwerp

Het ontwerp van de tuin

Wanneer je eindelijk je droomhuis hebt gekocht is het belangrijk om goed na te denken over de tuin. Je moet namelijk goed weten wat je doel is voor je tuin voordat je ├╝berhaupt begint met het inrichten van je tuin. Er zijn namelijk verschillende doeleinden voor een tuin. Je kan er namelijk voor kiezen om vooral groente en fruit te verbouwen in je tuin of juist een speeltuin te maken voor je kinderen. De opties zijn eindeloos, maar in dit artikel vertellen we je een aantal tips voordat je begint!

Pad versus gras

In je tuin kan je ervoor kiezen om zowel een stenen pad als gras te hebben. Of juist het een ├│f het ander! Maar om een mooi pad te krijgen wanneer je een doe het zelf project aangaat moet je goed bedenken hoe je pad loopt. Wanneer je een mooi s-vormig pad wilt door je tuin kan je met behulp van touw een mooie s-vorm maken om zo deze lijn te volgen als indicatie voor het betegelen van je pad. Deze truc kan je ook toepassen voor het strooien van gras, je kan er namelijk voor kiezen om geen gras te plaatsen bij je rozenstruik, omdat anders het gras alle nutritions uit de grond haalt die bedoeld zijn voor de rozen. Maak met het touw een mooie bocht om je struik en strooi alleen graszaden waar nodig is!

Licht versus schaduw

Ook de hoeveel lichtinval is belangrijk voor je tuin. Wil je namelijk groente verbouwen, zorg er dan voor dat je groente niet in de felle middagzon liggen. Zo drogen je groente namelijk uit. De plaatsing van je moestuin kan daarom beter altijd ergens zijn waar alleen ochtendzon komt. Wil je een mooie terrasoverkapping laten plaatsen? Dat kan ook! Een terrasoverkapping is zeker handig voor wanneer je bezoek krijgt in de tuin en een bbq of diner houdt in je tuin! Het handigst is dan om de terrasoverkapping te plaatsen waar de zon in de middag het felst is. Zo zorg je voor een verkoelende plek op een warm moment! Voor meer informatie over terrasoverkapping kan je gaan naar Van Van EE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *