Tuinontwerp

Tuinhuisje in de tuin

Sinds de corona crisis ben je natuurlijk veel meer thuis. Logisch, want de maatregelen liegen er niet om. Dat betekent ook dat wanneer je een tuin hebt, je veel meer tijd besteedt in de tuin. Je gebruikt deze tijd goed want je wilt dat je tuin er mooi uitziet. Een mooie tuin is altijd gewild, of het nou in de winter of zomer is dat maakt echt niet uit! Je wilt je tuin gewoon goed voor elkaar hebben. Het is een gekke periode en dit zorgt dan ook voor de nodige gekte bij bedrijven die producten en diensten leveren aan huis of in de tuin. Werk je veel vanuit huis en wil je in je vrije tijd de tuin aanpakken? Dan is een tuinhuisje een super leuk handig en mooi product voor in je tuin.

Een populair tuinhuisje

Tuinhuizen zijn erg populair en dat is ook niet voor niets. Niet alleen grote tuinhuizen, ook kleintjes! Een tuinhuisje is een praktische keuze en is multifunctioneel. Je kan er natuurlijk veel in opslaan. Denk aan gereedschap, fietsen of tuinmeubelen. Super handig om spullen op te bergen en het zorgt ook voor een opgeruimde tuin! Hoe fijn is dat! Vraag jezelf af wat er in moet komen te staan en hoeveel plaats het in beslag neemt. Het moet natuurlijk wel passen in je tuin. 

 

Stel vooraf een budget beschikbaar. Een tuinhuis lijkt zo gebouwd, maar er zijn toch een aantal dingen waar je aan moet denken. Wil je stopcontacten, verlichting en elektriciteit in je huis? Denk bijvoorbeeld ook aan een verwarming. Wellicht wil je ook water of een spoelbak in je tuinhuisje. Heb je een tuinslang? Dan is het misschien ook handig dat je een aansluiting hebt voor een tuinslang. Mocht je een groot budget hebben, dan kan je ook denken aan internet of een televisie.

 

Mag ik een tuinhuisje bouwen?

Je mag een tuinhuisje bouwen. Je kan het huisje vergunningsvrij laten bouwen maar het is wel afhankelijk van de grootte van het perceel, de ligging en andere belangrijke aspecten. Als je wilt weten hoe en wat de regelgeving is m.b.t. huisjes kijk dan op de website van de overheid. Je kan de informatie vinden in de bijlage omgevingsrecht. Je kan natuurlijk ook een vergunningcheck laten uitvoeren. Zo kan je controleren of het nodig is om een vergunning aan te vragen. 

De uitstraling

Je kan een tuinhuis laten maken van verschillende materialen. Hout wordt het meeste gebruikt wanneer er een tuinhuisje gebouwd wordt. Je kan het huisje ook metselen. Een tuinhuis van kunststof? Ja ook dat kan! Een tuinhuisje metaal behoort ook nog tot de mogelijkheden.  Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van een materialen combinatie. Metselwerk en hout is een veelgebruikte combinatie. Het deel dat gemetseld is kan bijvoorbeeld voorzien worden van mooie natuurstenen, zo is de afwerking perfect. Heb je er ook al aan gedacht om een tuinhuisje met overkapping te bouwen? Wanneer je huisje een overkapping heeft kan je tijdens de avonduren lekker genieten van het buitenleven en ook nog eens overdekt!

Ben jij op zoek naar een tuinhuis? Dan ben je bij iGarden op het juiste adres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *