Tuinontwerp

3 manieren om achtertuin schaduw te creëren

Als de eerste dag van de lente voorbij is en de belofte van warm zomerweer op komst is, zijn veel huiseigenaren aan het dagdromen over luie middagen die doorgebracht worden in de achtertuin, maar vooral ontspannen in de achtertuin schaduw. Terwijl bomen en gebouwen kunnen helpen bij het geven van een leuke koele plek om in te loungen, is hun plaatsing misschien niet zo handig. Dus wat kunt u doen om die perfecte schaduw in uw achtertuin te creëren (Bron: https://www.rainbow-collection.nl/)?

Pergola’s voor het creëren van schaduw

Hoewel veel mensen misschien niet eens gehoord hebben van een pergola, is het bijna een garantie dat je een pergola eerder bent tegengekomen. Het uitgangspunt van een pergola is 4 steunbalken, geen muren (hoewel soms rooster wordt gebruikt), en een open dak, dat weer kan worden uitgebreidt met een rooster of andere dwarsbalken van een soort. Ze worden meestal geplaatst in tuinen of andere soortgelijke groen of een centraal punt van de tuin. Ze kunnen worden gemaakt van hout, vinyl of staal, afhankelijk van hoe sterk ze moeten zijn voor het weer in het gebied. Door door het open dak doeken te spannen kan er zoveel schaduw gecreëerd worden als nodig is.

Tuinhuisjes voor achtertuin schaduw

Net als een pergola zijn tuinhuisjes open aan de zijkanten, maar ze zijn meestal groter en hebben sier daken die uitgebreider zijn dan de eenvoudige gevonden op pergola’s. Ze zijn geweldig voor schaduw en onderdak en kan een perfecte omgeving zijn om barbecues en andere kleine buitenevenementen hosten. Je ziet ze meestal in cirkels of in achthoekige vormen.

 

Uitvalschermen of Knikarmschermen

Als u geen plek in uw tuin heeft voor een pergola of een tuinhuisje dan is het ook mogelijk om te investeren en een uitvalscherm of een knikarmscherm te nemen. Deze kunnen in en uitgeklapt worden en zijn bevestigd aan het huis zelf. Hierdoor heeft u niet alleen schaduw in uw tuin, maar heeft u ook extra schaduw in uw huis. Ideaal als u binnen ook verkoeling nodig heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *